• Wat te doen

Zo kunnen jij en je hond samen aan jullie conditie werken in Hasselt!

Wat te doen |
honden hasselt

Woofcamp: de nieuwste hype uit de hondenwereld is eindelijk in België gestrand! De Nederlandse uitvinders van Woofcamp ontdekten een magische formule: tijd doorbrengen met je pluizige wederhelft én terwijl aan je conditie werken. Wie beter om je te motiveren dan je eigen trouwe viervoeter? Bovendien hoef je op die manier nooit meer je hond uit te laten, nadat je afgemat terugkomt van de sportschool. Het is een eindeloze win-winsituatie waarbij de band met je hond alleen maar sterker wordt.

De makers van Woofcamp probeerden iets nuttigs (gedragstherapie) te koppelen aan iets speels (sporten). Naast een work-out voor het baasje, kan de hond zich helemaal uitleven met zijn energie, brengen hond en baasje samen quality time door, hoef je de hond niet meer uit te laten na een lange dag én wordt er ook nog gewerkt aan eventueel probleemgedrag van de hond. Zo kan je als baasje bijvoorbeeld leren hoe je eigen gedrag en energie het gedrag van je hond beïnvloeden en hoe je oude gedragspatronen met de grond gelijk kan maken. Je hoeft bovendien niet in optimale vorm te zijn om te kunnen deelnemen aan Woofcamp. De oefeningen kunnen aangepast worden aan jouw specifiek niveau en tempo.

Sara Van Lindt, hondentrainster en -gedragstherapeut, zag toekomst in dit originele concept en besloot het, na haar opleiding als Woof-instructeur, naar Hasselt te brengen. Samen met haar BFF Sofie geeft ze vanaf maart Woofcamp lessenreeksen. Er kan ingeschreven worden per lesblok van 5, aangezien elke les een ander thema behandelt. Voor 5 lessen betaal je de redelijke prijs van 95 euro. Wegens grote populariteit in de hondenkringen zijn de lessen voor maart en april al uitverkocht, maar informeer zeker eens bij Sara als je later wilt deelnemen!

Afbeelding © Woofcamp