• Weetjes

142.130 bloembollen voor ByeByeGrass

Weetjes |

In 2019 ondertekende de stad Kortrijk het ByeByeGrass-Charter, een wetenschappelijk onderbouwde leidraad om de stad klimaatrobuuster te maken. Minder monotoon gazon, meer bloemenrijke graslanden en meer biodiversiteit. Om dat beleid extra kracht bij te zetten, worden in negen ByeByeGrass-zones meer dan 140.000 bloembollen geplant.

Het grasplein in de Edgar Tinellaan is de eerste van negen locaties waar dit jaar bloembollen werden geplant. Op sommige locaties wordt machinaal geplant door groenmedewerkers van de stad, op andere locaties helpen scholen en buurtmedewerkers mee om manueel te planten. Ook tijdens het volgende plantmoment op zaterdag 27 november krijgen de groendiensten op de hoek van de Dokter Snellaertstraat en de Gravin Beatrijslaan hulp van de buurtbewoners. Daarna volgen nog zeven groenzones in de stad en de deelgemeenten:

– Dokter Snellaertstraat op de hoek van de Pater Davidstraat (Kortrijk)
– Graaf de Smedt de Naeyerlaan (Kortrijk)
– Van Raemdonckpark (Kortrijk)
– Schoonwaterstraat (Bissegem)
– Waterleikens-Hoge Dreef (Heule)
– Kalvariestraat-Pater Omer Devosstraat (Marke, samen buurtbewoners)
– Molenkouter-Rollegemsestraat (Rollegem, samen met buurtbewoners)

Door het gras minder te maaien krijgen andere kruiden en bloemen de kans om te groeien. De bloembollen moeten de biodiversiteit extra voeden en zullen simpelweg voor meer kleur zorgen in de stad. Fleurige bloemendekens zullen in het voorjaar verschillende buurten van de stad opfleuren 🌸🌼🌻🌺