• Weetjes

2021 vruchtbaar jaar voor Hangar K

Weetjes |

Voor we ons hoofd breken over de goede voornemens voor 2022, blikt Hangar K graag eens terug op 2021. Een bewogen jaar op zijn zachtst gezegd, maar eveneens een heel vruchtbaar jaar. In 2021 hebben in totaal 20 nieuwe start-ups hun weg gevonden naar Hangar K en K-orner. Nieuwe initiatieven werden opgezet en niet minder dan 40 student-ondernemers zwaaiden af.

In het eerste jaar van Start@K heeft het project al meteen een boost gegeven aan student-ondernemerschap in Kortrijk. Tillup is een van de starters die vorig academiejaar begon als student-ondernemer en nu doorgegroeid is tot een volwaardig bedrijf. Tillup is een ecologisch design bureau van drie jonge enthousiaste product ontwerpers met de focus op duurzaam product ontwerpen. Met duurzame materialen streven ze naar een circulaire economie.

Onze onderneming startte met een uit de hand gelopen school opdracht die wij momenteel aan het uitwerken zijn om deze op de markt te brengen.

In 2022 zet Hangar K verder in op de pijlers EdTech (educational technology) en gaming, rond deze thema's willen ze een lokaal ecosysteem creëren. Je mag je dus verwachten aan een reeks expert talks, innovatieve brainstorms en andere interessante evenementen rond deze twee topics.