• Eten en drinken

3 x zoete zonden in Kortrijk

Eten en drinken |

Ik ben vast niet de enige die bij dit grijze weer wel eens sneller naar comfort food grijpt. Of dat nu een heerlijke warme tas thee met honing is, of een lekkere donut… je kent het wel, het type eten dat je precies een warme knuffel geeft van binnenuit. En laten we in Kortrijk nu net een paar topadresjes hebben voor zulke heerlijke (zoete) comfort foods!

Tarterie: Hier kom je voor de gezellige, huiselijke sfeer in combinatie met tal van lekkers. Hun heerlijke taartjes kan je combineren met hun ruim aanbod aan koffie zoals lattes, capppucino’s, mochacinno’s… Een aanrader in het bruisende centrum van de stad. (Grote Markt 44, 8500 Kortrijk)

Eetcafé Pinocchio: Ik ben helemaal fan van hun gepimpte milkshakes en bubble wafels! Wie durft te beweren dat je hier geen origineel vieruurtje kan krijgen, ziet meteen zijn neus groeien net zoals de echte Pinokkio.😉 (Veemarkt 33, 8500 Kortrijk)

Frederic’s: De perfecte afsluiter na een dagje shoppen in Kortrijk? Da’s ongetwijfeld een stop bij Frederic’s! Al meer dan 20 jaar is het ijssalon van Frederic een vaste waarde in hartje Kortrijk. Een waar walhalla voor de zoetebekjes als je het mij vraagt. Huisgemaakt roomijs en sorbets, verse wafels, frozen yoghurt en dan zwijgen we nog maar over ál die lekkere toppings… (Lange Steenstraat 23 Bus C, 8500 Kortrijk)

Foto © Tarterie