• Eten en drinken

Al meer dan 65 jaar frituur Bossuwé in Kortrijk

Eten en drinken |

Wow, we wisten al langer dan vandaag dat frituur Bossuwé een echte klassieker is in Kortrijk, maar dat ze ondertussen al 69 jaar bestaat, is toch echt wel straf! Het begon allemaal in 1952. Maurice Bossuwé neemt samen met zijn vrouw Martha het bakkraam van zijn nonkel Leopold over. Van hem leerde hij de kneepjes van het vak om lekkere frietjes en oliebollen te bakken. Een kraam uitbaten was echter niet nieuw voor Maurice en Martha. Ze stonden immers vanaf 1945 met een speelgoedkraam en later met een loterijkraam op allerlei kermissen. Het jaar 1952 was trouwens extra belangrijk voor de frituur, want vanaf dan had ze een vaste plaats aan de in- en uitgang van het station in Kortrijk.

De drie kinderen van Maurice en Martha draaiden al snel mee in het frietenimperium, maar het zijn dochter Carline en haar man Philippe die in de frituur blijven staan. Vanaf 2012 start er een nieuwe generatie in de frituur. Dan stapt zoon Louis immers mee in de zaak en in 2014 volgt zoon Olivier. Ondertussen is het niet bij de ene vestiging aan het Stationsplein gebleven. Je vindt nu ook frituren van Bossuwé in Wevelgem, Aalbeke en op ‘t Hoge! Het is bij die laatste vestiging dat je bovendien snacks uit de muur kan halen. Daarmee is het de eerste snackwall van West-Vlaanderen.

We sluiten af met een leuk weetje over de frituren Bossuwé. Meer dan de helft van hun klanten bestelt stoofvlees of stoofvleessaus in hun frituren. We geven de klanten geen ongelijk! 😋

Wat bestel jij het meest in de frituur? 🍟

Foto © Bossuwé