• Eten en drinken
  • Shopping

Bijna een halve eeuw wijnexpertise bij familiezaak Wijnen De Clerck

Shopping |

Al bijna een halve eeuw kunnen Kortrijkzanen terecht bij Wijnen De Clerck voor lekkere en kwalitatieve wijnen. De familiezaak werd opgericht in 1972 door Paul De Clerck en ondertussen is de tweede generatie er ook aanwezig.

Toen Paul De Clerck in 1972 zijn wijnhandel oprichtte, kon hij waarschijnlijk niet denken dat de zaak zo’n halve eeuw later nog steeds zou bestaan. Dankzij tweede generatie Bert en Emanuelle is de verderzetting van de winkel verzekerd. Na verschillende wijnopleidingen in binnen- en buitenland kennen zij het nodige van de wijnsector. Ook het personeel kent de kneepjes van het vak. De vaste medewerkers genoten immers allemaal een sommelieropleiding.

De wijnhandel levert zowel aan particulieren, horeca als bedrijven. Daarbij bieden ze een selectie originele wijnen aan van regio’s over de hele wereld en in elke prijsklasse. De wijnen komen van Italië, Spanje, Chili, … en er is ook een ruime keus aan Bordeaux-kasteelwijnen. Daarnaast kan je er ook alcoholvrije dranken en olijfolie kopen.

Leuk om te weten: in de herfst organiseert het team ook jaarlijks een grote proeverij. Op dat evenement zijn ook heel wat wijnboeren aanwezig uit verschillende regio’s. Ideaal om eens te ontdekken welk verhaal er nu precies achter jouw wijn zit!

📍 Bissegemsestraat 65, 8501 Kortrijk

Foto © Wijnen De Clerck