• Wat te doen

Boekvoorstelling ‘Het uitzicht der dingen’

Wat te doen |

In 2021 is het 150 jaar geleden dat Stijn Streuvels geboren werd. Naar aanleiding hiervan zette Openbare Bibliotheek Kortrijk een project op met jonge woordkunstenaars en illustratoren. Zeven jonge schrijvers lieten zich inspireren door Streuvels’ oeuvre en schreven elk twee nieuwe teksten. Eén waarin de essentie van het werk van Streuvels wordt weerkaatst en één over de figuur, de persoon, het karakter van Stijn Streuvels. De teksten gingen vervolgens door de handen van acht jonge talentvolle illustratoren die de teksten mochten voorzien van beeld. Het resultaat werd gebundeld in het boek 'Het uitzicht der dingen'. De deelnemers aan het project werden geselecteerd uit het Collectief van de Letterzetter, maar ook daarbuiten. Deelnemende auteurs zijn Hans Depelchin, Loeke Vanhoutteghem, Joke De Kerpel, Martijn Verhelst, Salma Nachi, Alice Spinoy en Laura Nollet. Bij de illustratoren maken Toon Delanote, Klaas De Baere, Willem Moreel, Larissa Viaene, Flore Deman, Lara Jakoba Breine, Shanna Coppens en Xavier Truant hun opwachting.

Op zaterdag 27 november zullen de jonge schrijvers zelf hun teksten voorlezen op de boekvoorstelling 'Het uitzicht der dingen.' Vanaf december zal een kleine rondreizende expo te zien zijn in de bibliotheken van Zuid-West-Vlaanderen.

Tickets voor de Boekvoorstelling kosten € 12 en zijn verkrijgbaar via Ticketservice in Kortrijk. Het boek is te koop vanaf 29 november in de boekhandel en in de openbare bibliotheek van Kortrijk.