• Eten en drinken
  • Wat te doen

Brouwerij ’t Verzet bestaat 10 jaar, feestje in Départ! 🥳

Wat te doen |

Voor een goed biertje durf ik al eens buiten onze Kortrijkse grenzen op verkenning gaan. Zo leerde ik Alex Lippens, Koen Van Lancker en Leopold Schneider van de Anzegemse brouwerij ‘t Verzet kennen. Koen en Alex studeerden samen biochemie en specialiseerden zich in hun laatste jaar in de kunst van het bierbrouwen. Tien jaar geleden begonnen ze hun eerste bieren te commercialiseren.

In de beginjaren werden onze biertjes buitenshuis gebrouwen, maar sinds vijf jaar doen we dat in eigen huis en mogen we ons officieel ‘brouwerij’ noemen.

Veel brouwerijen uit hun segment spiegelen zich aan de Amerikaanse markt, waar pale ales, fruitige bieren en zware stouts het goed doen, maar zoals de naam ’t Verzet en hun logo doet vermoeden, vaart de brouwerij niet zomaar met de bierstroom mee.

Wij hebben er een erezaak van gemaakt om oud bruin uit de vergeethoek te halen. Deze biervariant was pakweg twintig jaar geleden erg populair, maar worstelde in recentere jaren met een wat oubollig imago.

De vier mannen van ‘t Verzet (en Margot 😁) zijn ervan overtuigd dat heel veel van onze generatiegenoten ook oud bruin zouden mogen, alleen krijgen we veel te weinig de kans om het te drinken. Zo geschiedde het Oud Bruin Fest! Op vrijdag 10 december van 16u tot 00u en zaterdag 11 december van 14u tot 22u in evenementenhal Départ (Nelson Mandelaplein, Kortrijk) nodigt brouwerij ’t Verzet ruim 30 collega-brouwerijen uit die ook oud bruin in hun gamma hebben. Wie komt mee biertjes degusteren? 🍻

Om hun passie voor het vak over te brengen, organiseren de mannen van ’t Verzet regelmatig evenementen en leiden ze wekelijks bierliefhebbers rond in hun brouwerij. Groepen vanaf twee personen kunnen een bezoek reserveren en worden door brouwers Koen en Alex rondgeleid. Dat kost 9 euro per persoon, inclusief 3 proevertjes.

Voor meer info en tickets: www.brouwerijtverzet.be