• Wat te doen

Bus 41: theatervoorstelling met cursisten van Ligo in de hoofdrol

Wat te doen |

Vanavond ging “Bus 41” in première, een unieke theatervoorstelling met de cursisten van Ligo Midden-Zuid-West-Vlaanderen in de hoofdrol. Een voorstelling over onderweg zijn, over zoeken, vinden en niet-vinden. Door een aantal coronabesmettingen bij de spelers, zijn ze genoodzaakt om de theatervoorstellingen te verplaatsen naar donderdag 5 en vrijdag 6 mei om 20u.

Heb je tickets gekocht voor de voorstelling? Check je mailbox voor meer informatie. Heb je nog geen ticket gekocht? Dat kan nog!

👉 Harelbeke, CC Het Spoor, zondag 24 april om 19u: https://bit.ly/3hbDqTg
👉 Kortrijk, Budascoop, donderdag 5 mei om 20u: https://bit.ly/35g26Ho
👉 Kortrijk, Budascoop, vrijdag 6 mei om 20u: https://bit.ly/3LXCY95
👉 Roeselare, CC De Spil, woensdag 11 mei om 20u: https://bit.ly/3pa7yTk

Ligo is een centrum voor basiseducatie: zowel anderstalige volwassenen als laaggeletterde Nederlandstaligen volgen er les.  De voorbije maanden gebeurde er meer dan alleen maar lessen volgen. Ligo sloeg de handen in elkaar met theatercollectief Het Bataljong en Avansa Mid- en Zuidwest met wie ze samen een theatervoorstelling hebben gemaakt. Een 20-tal cursisten staat samen met 5 medewerkers van Ligo op de planken. Voor sommige cursisten een bijzondere manier om Nederlands bij te leren, maar het gaat over zo veel meer: spreekdurf, cultureel bewustzijn, uitbreiding van sociale contacten, nieuwe ervaringen opdoen en grenzen verleggen. Bovendien zijn het allemaal mensen die nog nooit op de planken stonden.

De levensverhalen van de cursisten uit Kortrijk en Roeselare vormen de basis van de voorstelling. De theatermakers Hilde Vanderstraeten en Heleen Allary gingen maandenlang samen met hen op pad en gingen op zoek naar wat hen bindt.