• Eten en drinken
  • Nostalgie

Cotton Park, voormalige Kortrijkse Katoenspinnerij

Nostalgie |

De Kortrijkse Katoenspinnerij, langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, werd opgericht in 1927 en groeide doorheen de jaren uit tot een van de belangrijkste spinnerijen in de streek. In de gouden jaren werkten er zeven- tot achthonderd mensen. Toen het bedrijf in 2001 definitief failliet ging en kwam het pand leeg te staan. Sinds 2010 kregen de gebouwen via Cotton Park nieuw leven ingeblazen door Bessa Benelux als bedrijvencentrum, met kantoren, magazijnen en productie. Cotton Park profileert zich als een soort 'hub' waar mensen in een aangename omgeving kunnen werken.

Door het behouden van de structuren van de gebouwen bleef er een stukje 'oud Kortrijk' bewaard. Het is leuk om te zien dat nieuwe Kortrijkse ondernemingen zich in deze setting met een rijk verleden kunnen vestigen. Intussen namen een vijftiental bedrijven hier hun intrek, samen goed voor meer dan 500 werknemers.

Oude gebouwen hebben veel meer cachet en stralen meer uit dan nieuwe gebouwen. Bij de renovatie werden verschillende elementen behouden, zoals de vijf meter hoge plafonds.

Naast Cotton Park bevindt zich Cotton Factory. Deze oude katoenopslag werd omgebouwd tot een karakteristiek kantoorgebouw met acht kleinere kantoorunits. Hier verwelkomen ze kleinere bedrijven die samen een leuke werk-community vormen.

Op Cotton Park vinden we work-life balance zeer belangrijk.

De werknemers op de site kunnen gebruiken maken van onder meer de private fitness, het lunchrestaurant Cotton Kitchen, de strijkservice bij de buren, enz. Er zijn ook verschillende leuke rustplekken voorzien met terrassen op de daken, veel groen en veel ruimte.

We vinden het fantastisch om oude gebouwen nieuw leven in te blazen. Door de kwalitatieve en duurzame renovatie, was iedereen super enthousiast over dit project.

📍 Spinnerijstraat 97-103, Kortrijk