• Eten en drinken
  • Shopping

Courgette. Dat is pas lokaal.

Shopping |

Aan het Sint-Jansplein op de hoek ligt de gezellige lunchbar en winkel Courgette. Anna-Maria begroet elke dag haar klanten met lokale producten uit Kortrijk en omstreken.

In het korte keten winkeltje komt alles uit de streek. Anna-Maria werkt rechtstreeks samen met lokale producenten. Met producten uit de winkel maakt ze ‘s middags dagschotels klaar.

De dagschotels zijn een creatief proces. Ik werk alleen met wat de lokale boer me die week aanbiedt, maar het valt bij mijn klanten altijd in de smaak.

Anna-Marie wil mensen inspireren en aantonen dat je met Belgische producten ook veel gerechtjes kan toveren, zonder vlees maar met veel lokale en seizoensgebonden groentjes. Courgette heeft ook een assortiment aan drankjes in de aanbieding. Verschillende streekbieren, wijnen uit Wervik, en sapjes van de appelboerderij van Sint-Denijs.

Haar toekomstplannen? Gewoon een jaar zonder lockdown doorkomen. Gelukkig kon het winkeltje openblijven, maar Anna-Maria miste de gezellige sfeer van het terras over de middag. Het is daar inderdaad heel fijn zitten, zeker een bezoekje waard. Al is het maar om haar appel & rode biet sapje te proeven 🍎🌱

📍 Sint-Jansplein 14