• Eten en drinken

Culinaire creativiteit bij Salie – Food by Mali

Eten en drinken |

Bij foodbar Salie in Hangar-K, aan Kortrijk Weide, kan je heerlijk lunchen of genieten van een kopje koffie met homemade vegan snickers. Of nog beter, “DE” cake met praliné crème en gekarameliseerde hazelnoten. Het is er zalig zitten in de openheid van de oude spoorweggebouwen of buiten op het terras.

Mala, Mali voor de vrienden, waagde in mei de sprong om een eigen zaak te starten toen deze unieke locatie vrijkwam. Niet evident, zo tijdens de lockdown en met een pasgeboren baby, maar na jarenlange horeca-ervaring kriebelde het om zelf iets te beginnen en haar culinaire creativiteit te uiten. Salie is het lievelingskruid van Mala, het staat voor warm en kruidig en sluit mooi aan bij de aromatische en mediterrane keuken. Je vindt er een eenvoudige maar verrassende menukaart, zoals de rijkelijk belegde ciabatta’s en wraps, de spaghetti met de befaamde sinksensaus, bolognaise risotto, en slaatjes.

De vaste klanten zijn van de co-workingspace van Hangar-K en rondom gelegen scholen, maar iedereen is welkom natuurlijk!

Je kan bij Salie ter plaatse eten, maar ook een bestelling afhalen. Bel gewoon op voorhand de bestelling door en dan zorgt Mala dat die klaarstaat, warm of koud, op het afgesproken uur. Je kan Salie ook inschakelen voor de catering op jouw event.

Naar de toekomst toe hoopt Mala nog verder te kunnen groeien.

Het was een rare periode om te starten, eerst take-away, dan alleen terras. Uiteindelijk binnen, maar met het telewerkbeleid was dat toch niet hetzelfde.

Sinds september begint Salie weer goed vol te lopen. De vaste klanten van de nabijgelegen bureaus plaatsen dagelijks de gekende bestellingen, nemen een drankje tijdens de pauze of komen even een babbeltje slaan met ons Mala. Top madam!

Salie is open van maandag tot woensdag van 10u tot 16u30, en donderdag tot vrijdag van 10u tot 17u30.

📍 Nelson Mandelaplein 2