• Eten en drinken

De Klokke, café met joviale sfeer 🍻

Eten en drinken |

Voor de deur van café De Klokke vind je elke week een andere quote, de man erachter heet Laurent Herman, een aimabele kerel met een goed gevoel voor humor. Het is altijd zijn droom geweest om zelfstandig te zijn. Na een hartoperatie in 2016, een keerpunt in zijn leven, besloot Laurent zijn toenmalige job op te zeggen. In april 2017 startte hij met De Klokke en werd zijn droom werkelijkheid.

Naast een ruim aanbod aan sterke dranken, kan je in De Klokke kiezen uit meer dan vijftig verschillende bieren, twee zijn van lokale bodem, namelijk Julia en Halsbergh. Met de ligging heeft De Klokke de namiddagzon, een ideale pitstop dus voor een afterwork drankje.

Ik vermoed dat ik een van de goedkoopste cafés ben van Kortrijk, slechts € 2 voor een pint.

Een van zijn paradepaardjes is zonder twijfel de comedy nights. Op 27 november komt Jens Dendoncker, Thomas Smith en Vincent Voeten. Een succesverhaal want de avond was op enkele dagen uitverkocht, er snel bij zijn is de boodschap! Hou de Facebookpagina in de gaten voor komende evenementen.

Ik probeer minstens twee shows per jaar te organiseren, liefst drie gezien de positieve reacties op deze avonden.

In De Klokke is ook een feestzaal aanwezig, wat je niet veel vindt in Kortrijk. Je kan die afhuren voor privéfeesten. Er kan ongeveer 120 man binnen. Komende maanden is de zaal bijna volledig volgeboekt, in december zijn er nog enkele zaterdagavonden over.

Laurent is het meest trots op zijn afspeellijsten.

Elke dag is er andere muziek, voor iedereen wat wils. In het weekend op de late uren meer voor de jonge mensen, tijdens de week meer oldies, rock en zoveel meer.

Graag wat meer animo? Laurent raadt met veel plezier een spelletje aan. De KSA is grote fan, zeker van zijn aanbod bierspelletjes 😄 In het café hangt een joviale sfeer, zo vertelde Laurent me een leuke anekdote van zijn vrienden en de tournée générale-bel.

Ze hadden er niet beter op gevonden dan de bel aan een toogstoel te hangen. Als iemand zich wou zetten, was het hilariteit alom “Aaah tournée générale!”

Café De Klokke is alleen woensdag gesloten.

📍 Graaf Boudewijn IX-laan 2