• Wat te doen

Depart XXL belooft coronaveilige events in de zomer van 2021

Wat te doen |

De zomer van 2021 in Kortrijk belooft een periode vol evenementen te worden. Het Nelson Mandelaplein is met maar liefst 30 gestapelde zeecontainers omgetoverd tot een echt coronaveilig evenementenplein. Onder meer op de planning op het plein? De proclamaties van de Kortrijkse zesdejaars!

Depart XXL was in oktober 2020 nog de scène van Sound of Noise van het Alcatraz Festival en van de Dag van de jeugdbeweging. Tijdens de Sinksenfeesten 2021 was het plein ook een van de vier locaties voor de Spoetnik Sessies. Deze zomer komen daar nog heel wat evenementen bij, te starten met de proclamaties van de Kortrijkse zesdejaars. De scholieren kunnen er hun diploma-uitreiking vieren met hun ouders en schoolgenoten. Op de bekendmaking van de overige evenementen is het nog even wachten, maar zeker is dat er nog heel wat in de pijplijn zit!

Wil jij met jouw organisatie ook iets organiseren? Dan kan je het plein gratis reserveren bij het evenementenloket van Kortrijk. Vanuit de stad zelf krijg je hulp bij ticketing, de bar, een bestelapp, hygiëne en ontsmetting en meer. Wij verlangen alvast naar een zomer vol Kortrijkse events!

Foto © Jonas Verbeke