• Shopping

Duurzame Dinsdag, het ganse jaar door bij Zonder Meer

Shopping |

Elke eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Tijd om te reflecteren hoe we een duurzame wereld kunnen creëren en onderhouden. Wisten jullie dat er jaarlijks in België bijna 480 kg huishoudelijk afval per inwoner wordt ingezameld? Daar schrik ik toch wel even van. Gelukkig staat bij bio, eco & fair shop Zonder Meer duurzaamheid centraal, het hele jaar door.

Zonder Meer is een verpakkingsvrije winkel in Kortrijk. Daar ben je bij Johan welkom met eigen zakken, potjes, dozen en flessen om aan één van de vele dispensers en schepbakken te nemen wat je nodig hebt. Minder afval betekent een kleinere ecologische voetafdruk, en dat is exact waar Johan voor gaat. Met zijn gezin van vijf was de vuilzak snel gevuld met allerlei verpakkingsafval, met de nodige frustraties als gevolg. Niet veel later lanceerde hij de eerste verpakkingsvrije winkel in Kortrijk, met uitsluitend biologische producten. Intussen bestaat Zonder Meer al vier jaar en Johan stelt het heel goed.

Al van in het begin waren er enthousiaste reacties. Nog steeds merk ik een stijgende vaste klantengroep. De mentaliteit in Kortrijk zit goed.

Ben je minder mobiel of kan je zelf de boodschappen niet doen? Dan kan je beroep doen op hun fietskoeriers. Voor mensen in quarantaine omwille van corona was dit mooi meegenomen, zo kon je toch genieten van de verse producten van Zonder Meer.

Open van dinsdag tot en met vrijdag, van 9u30 tot 18u. Zaterdag van 9u30 tot 16u.

📍 Rijselsestraat 51