• Weetjes

Eindejaarsperiode met volledig vernieuwde kerstmarkt πŸŽ„

Weetjes |

Tijdens een mottig dagje als deze denk ik graag aan de gezellige sfeer van de kerstperiode. Na een jaar afwezigheid kunnen we opnieuw uitkijken naar de Kortrijkse kerstmarkt. Het belooft een comeback in stijl te worden. De kerstmarkt krijgt een make-over en zal de historische binnenstad intrekken.

De verschillende kerstmarktlocaties smelten samen tot één winters geheel. De animatie, muziek, decoratie van de kersthutjes en de wandelpaden worden allemaal op elkaar afgestemd. Je kan wandelen van plein tot plein en genieten van een glaasje jenever, smullen van een warme Luikse wafel of kerstshoppen op zoek naar een uniek kerstcadeau. De Kortrijkse pleinen krijgen elk hun eigen invulling. Zo heb je op het Sint-Maartenskerkhof een evenementenplein waar bands, dj's of een winters koor het beste van zichzelf geven. Op het Jozef Vandaleplein zal het er dan weer wat gemoedelijker aan toe gaan. De schaatspiste vind je dit jaar terug op het Schouwburgplein en op de Grote Markt komt er een kerstfoor voor alle leeftijden. Breng samen met de kids een bezoekje aan het Huis van de Kerstman of ontdek het kinderspeeldorp in het Begijnhofpark.

Zoals elk jaar krijgen alle Kortrijkzanen en Kortrijkse organisaties de kans om een chalet uit te baten. Meer informatie over de periode, tarieven en openingsuren kan je vinden op www.kerstmarktkortrijk.be of neem contact op met de organisatoren via winter@kerstmarktkortrijk.be