• Wat te doen
  • Weetjes

Fietsplezier in Kortrijk

Weetjes |

Nu de voorjaarsklassiekers volop bezig zijn, neemt de goesting om de fiets zelf boven te halen toe. Ben je nog op zoek naar enkele leuke fietsroutes in Kortrijk? Dan raden wij de Goedendagroute en de fietsroute Marcel Kint aan!

De Goedendagroute brengt je van Kortrijk langs de Leie naar Kuurne en provinciedomein De Gavers. Je passeert ook in Stasegem en vervolgt je weg langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Via Zwevegem, Bellegem, Rollegem, Aalbeke, Marke en Bissegem keer je vervolgens terug naar Kortrijk. De route is in totaal 45 km en is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Starten doe je aan de toeristische dienst in het Begijnhofpark.

De tweede route is iets korter en brengt je in Zwevegem en Kortrijk. Je volgt in de sporen van Flandrien Marcel Kint en verkent het licht glooiende landschap in Zwegem op een route van 30 km. Je kan de route gratis ophalen in de toeristische dienst. Voor je aan deze fietsroute begint, geven we je graag nog enkele weetjes mee over Marcel Kint:

🚲 De bijnaam van Kint was ‘De Zwarte Arend’. Die verwees naar zijn macht tijdens het koersen, zijn traditionele zwarte trui en scherpe neus en gelaatstrekken.

🚲 Klint won het WK wielrennen in 1938. Aangezien dat het laatste WK was tot na de Tweede Wereldoorlog, bleef Klint technisch gezien acht jaar wereldkampioen.

🚲 Marcel Kint richtte in 1950 zijn eigen fietswinkel op en werd zo de ‘fietsenbouwer van Kortrijk’. De zaak bestaat tegenwoordig nog steeds en wordt door de derde generatie uitgebaat.

Foto © Toerisme Kortrijk