• Eten en drinken

Food by Loesje: aardappelrestaurant en takeaway in hartje Kortrijk

Eten en drinken |

Bij Food by Loesje draait het allemaal rond de aardappel. De basis van al hun bereidingen zijn patatjes, afgewerkt met verschillende toppings en vergezeld van een fris slaatje als side dish. De ingrediënten zijn dagvers en variëren naargelang de seizoenen. Het koop lokaal verhaal vindt Loes Declerck heel belangrijk.

Zeker 80% van al mijn ingrediënten wordt lokaal aangekocht: slager Frank, groentenboer Francis, dranken Pauwels, … . Vers en dichtbij, de korte keten!

Food by Loesje bewijst dat de aardappel op veel lekkere en gezonde manieren kan klaargemaakt worden, maar het uniek concept in Kortrijk is meer dan “de patat” in al zijn vormen. Loes serveert ook zomerse cocktails en tapas. Dit alles op een zonnig terras, vlak aan het Schouwburgplein. Een toplocatie.

Naar de toekomst toe wil Loes haar klanten graag meer aanbieden dan louter lekker eten. Het is de bedoeling het restaurant ook open te stellen voor events. Dan kan je de bovenverdieping afhuren voor privéfeestjes (max 30 personen).

Food by Loesje is open van dinsdag tot zaterdag vanaf 11u30. Op dinsdag en woensdag sluit de keuken om 14u. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de keuken ook ‘s avonds open.

📍 Doorniksestraat 31