• Wat te doen

Ga op zoek naar steenuiltjes in Bellegem, Kooigem en Rollegem

Wat te doen |

Ga je af en toe wandelen en vind je het extra leuk om mooie dieren tegen te komen onderweg? Dan is de coronawandeling van NEOS Belkorol iets voor jou! De wandeling is 4,7 kilometer lang en onderweg heb je de kans om drie steenuiltjes te spotten. 🦉

NEOS Belkorol is een vereniging van en voor actieve senioren uit Bellegem, Kooigem, Rollegem en omgeving. De wandeling is dan ook ontworpen voor senioren, maar natuurlijk kan iedereen deelnemen aan de wandeling. De route start en eindigt aan het schutterslokaal in Bellegem, op de hoek van de Walleweg met de Priesteragestraat, maar je kan ook op andere plaatsen op de kaart inpikken. Het spreekt voor zich dat je de wandeling aflegt volgens de coronaregels, met maximum 4 personen dus.

Tot 28 februari 2021 is er bovendien een wedstrijd verbonden aan de wandeling. Neem een fototoestel of smartphone mee op de wandeling en maak een foto of beschrijving van de steenuiltjes die je onderweg tegenkomt. Achteraf stuur je dit naar neos.belkorol@telenet.be, samen met de datum van je wandeling, de deelnemers en een korte evaluatie van het initiatief. Geen nood als je geen steenuiltjes kon spotten: vermeld dit dan gewoon zo in je mailtje.

NEOS voorziet bovendien ook een verzekering voor de deelnemers. Daarvoor mail je vooraf naar hun e-mailadres (zie hierboven) en vermeld je de naam van de deelnemers met telefoonnummer, samen met de vermoedelijke datum van de wandeling.

Benieuwd naar de wandeling? Je vindt de route van Johan Derweduwen op http://bit.ly/coronawandelingneos. Scroll helemaal naar onderen en download het pdf-document. Voilà, het wandelplezier kan beginnen!