• Eten en drinken

Gezellig lunchen in de vroegere refter van het historisch schoolpand van de broeders Vandale

Eten en drinken |

Ik bracht onlangs een bezoekje aan La Cantine, het gezellige lunchrestaurant van de familie Byttebier. La Cantine maakt trouwens deel uit van de hippe urban store Byttebier, waar inmiddels de 4de generatie Byttebier aan het roer staat.

Hun urban store waarin je alles vindt rond kook- & tafelcultuur en woningdecoratie is het resultaat van een speurtocht door vele trendy steden zoals Parijs, Londen en Kopenhagen. Bovendien kan je er tegenwoordig ook terecht voor fair fashion, planten en boeken in samenwerking met boekenhuis Theoria. Het aanbod verrast elke maand met nieuwe vondsten.

In de shop kan je trouwens ook het boek van foodie Lieve Byttebier, “De Tafel van Tien”, scoren. In haar boek deelt Lieve haar passie rond gezond en lekker koken. Ook in haar blog Rue De Surène kan je heel wat inspiratie opdoen rond alles wat met koken te maken heeft. Van gezellige marktjes en receptjes tot allerlei tips en tricks en food gerelateerde adresjes. Samen met Sofie, die is opgeleid in hotelschool Spermalie, Vives, in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk, steekt ze haar ziel in La Cantine.

Ook leuk om te weten: De winkel en het lunchrestaurant situeren zich in het historisch schoolpand van de broeders Vandale, in hartje Kortrijk. Het pand bevindt zich bovendien middenin het parcours van de Triënnale Paradise Kortrijk. Redenen genoeg dus om binnenkort eens af te draaien in Kortrijk.