• Weetjes

Hartverwarmende raamtekeningen in wijken Overleie en Pius

Weetjes |

In de wijken Pius en Overleie duiken heel wat kunstige tekeningen op verschillende gevelvensters op. Samen met het wijkteam van Overleie en Pius gaat creatieve buurtbewoonster Sofie Byttebier onder de artiestennaam @handmade.by.msaprilfish aan de slag. Met de raamtekeningen wil het wijkteam de mensen van de buurt op een coronaveilige manier een hart onder de riem steken. Velen werken immers weer van thuis uit, zo krijgen ze een welverdiende werkpauze en een mooier straatbeeld.

Een raamtekening aanvragen? Sofie Byttebier en de medewerkers van wijkteam Noord gaan nog tot eind december op pad om de tekeningen te plaatsen. Samen met heel wat vrijwilligers, want ook geïnspireerde buren komen spontaan hun creatieve hulp aanbieden.

Woon je in de wijken Pius of Overleie? Dan kan je een raamtekening aanvragen tot 25 december via www.kortrijk.be/wijkteams of ga langs in Wijkcentrum Overleie (Overleiestraat 45). Je kan uiteraard ook zelf creatief aan de slag. Plaats bij je tekening #WarmOverleie #WarmPius.