• Eten en drinken

Heerlijk vers en voordelig: Buda Kitchen

Eten en drinken |

Vlak aan de Leie, op de hoek van Dam en Budastraat, vind je de dynamische Buda Kitchen. Dé place-to-be voor een snelle, verse en betaalbare hap. Buda Kitchen hanteert een self-service principe.

In totaal kunnen er meer dan 300 personen plaats nemen. Het is fijn te zien hoe divers het publiek is, van jongeren tot senioren, iedereen komt hier samen om te genieten van een lekkere lunch. Je kan de ruimte ook gebruiken als coworking space en, heel handig, de wifi is er gratis. Lander, Maurice, Elias, Mathias en Johan kennen het concept intussen goed, zij komen hier bijna elke middag eten.

Het is echt super lekker en daarnaast krijgen we als student ook nog eens korting. De dagschotel kost dan nog maar € 5. Het is hier gewoon zalig vertoeven.

Elke dag worden in Buda Kitchen twee dagschotels gemaakt en een veggie menu. Daarnaast heb je verschillende pasta's met zelfgemaakte sauzen, een saladbar en à la carte gerechten die ter plaatse in de open keuken door de chef-kok worden bereid, telkens met verse ingrediënten.

Buda Kitchen is opgestart in juni 2018. Wino Baeckelandt, Corporate Algemeen Directeur van Zorggroep H. Hart, wou van Buda Kitchen meer maken dan enkel een bistro, maar eerder een ontmoetingsplaats. Een unieke beleving met verrassend urban design.

Binnen werden er echte planten geïntegreerd. In de loungehoek is er een green wall en middenin de ruimte staan Mexicaanse zwarte olijfbomen.

Op de derde verdieping is er een grote meetinglounge die je kan afhuren voor recepties, met aangrenzend een dakterras met panoramisch zicht op de Leie en de binnenstad. Op het dakterras vind je ook twee serres, petanquebanen en bijenkasten waarvan de honing wordt verkocht in ALTA. Zo zetten ze ook in op het circulaire en korte keten concept.

De takeaway ALTA is geïntegreerd in het concept van Buda Kitchen en focust zich op snel, ecologisch en kwaliteitsvol. Je vindt er rijkelijk belegde broodjes, quiches en slaatjes, zorgvuldig geselecteerde OR-koffie en sapjes, beleg en zuivel in de frigo’s. Meenemen of ter plaatse consumeren, beide zijn mogelijk.

Buda Kitchen is open van 11u30 tot 13u30 voor de lunch. De tearoom blijft open tot 17u30 (18u in het weekend). Welkom!

📍 Budastraat 52