• Eten en drinken

Het artisanaal roomijs van Gelati Debue is ook verkrijgbaar als lactosevrij ijs

Eten en drinken |

Het zonnetje doet verlangen naar een ijsje. Wij kennen een adresje in Aalbeke waar je lekker artisanaal ijs kan krijgen. De schattige ijskar op de foto kan je er trouwens ook inhuren voor een feestelijke gelegenheid!

Bij Gelati Debue kan je terecht voor ambachtelijk roomijs en sorbet, allerlei ijstaarten, schepijs van 0,5 liter tot wel 5 liter en zelfs lactosevrij ijs. De zaak in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke is bovendien al jaren huisleverancier voor traiteurs, restaurants, feestzalen en bakkers.

De start van het verhaal van Gelati Debue wordt geschreven in 1993. Op dat moment werkte Aubert Debue in de bekende patisserie Debue in Bellegem en was Nick Laperre er banketbakker. Ze besluiten om samen in zee te gaan en zich te focussen op roomijs. Belangrijk daarbij is de kwaliteit en originaliteit van het ijs. De eerste vestiging is nog in Moeskroen, vanaf mei 2000 vind je de zaak in Aalbeke. Het originele atelier was 100 m². Tegenwoordig is dat er 450 m²!

Al snel worden Aubert en Nick vergezeld door de echtgenote van Nick. Trui Huyzentruyt sprong eerder al bij in de zaak, maar begint er volledig te werken vanaf 1997. In het jaar 2000 staat de grote verhuis naar Aalbeke gepland, maar enkele maanden ervoor wordt de zaak getroffen door een brand. Ondanks deze tegenslag gaan Aubert, Nick en Trui er volledig voor. Omdat alle ijsmachines vernield waren, maakten ze enkele reizen naar Italië om te beslissen welke ijsmachines ze gingen aankopen. Gelukkig is de nieuwe vestiging een echt succes. Jaar na jaar perfectioneren ze hun aanbod en blijven ze met originele creaties afkomen. Wij kunnen ons alvast geen zomer zonder ijs van Gelati Debue meer indenken!

Foto © Gelati Debue