• Wat te doen

Kanaalzwemmen in Kortrijk

Wat te doen |

Mijn hart sloeg een slagje over toen ik het geluid van onrustig water hoorde in het kanaal Bossuit-Kortrijk. De fluo-oranje boei en synchrone armbewegingen gaven echter snel aan dat het ging om georganiseerd sportzwemmen. Voor de recreatieve waterratjes onder ons (zoals mezelf) heb ik slecht nieuws. Ravotten en spelen is er niet toegestaan, enkel baantjes trekken ☹️

De afgebakende openwaterzwemzone aan de Abdijkaai, ter hoogte van het openluchtzwembad, bevindt zich tussen sluizen 10 en 11, en is 420 meter lang. Wie wil vaartzwemmen, dient zich aan te melden bij de Kortrijkse triatlonclub. De club zorgt voor de verplichte badmuts, een verzekering, redders, douches en kleedkamers. Zwemmen kan enkel op maandag, donderdag en vrijdag, tussen 19u en 21u, wanneer het scheepsverkeer er stil ligt.

Nu nog hopen op een nazomer. Het is van horen zeggen dat het blijkbaar alweer gedaan is, maar dat houdt de echte zwemmers onder ons niet tegen. Begin juni namen de leden van de triatlonclub als eerste een duik in het kanaal. Het water was toen gemiddeld 14 graden, brrr.