• Wat te doen

Kerstvakantie met kids 👉 11 tips van tante Margot

Wat te doen |

Geen idee wat te doen met de kinderen in de kerstvakantie? Tante Margot staat jullie graag bij! Kortrijk is eigenaar van het label ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ en biedt veel leuke activiteiten.

1. Een theatervoorstelling

Laat je meeslepen door een wonderlijke theatervoorstelling. Nu zondag kan je in Schouwburg kijken naar Zozoöfzo, een spannende en beeldende beleving voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen worden. Op de laatste dag van de kerstvakantie staat SN∅W gepland, een kleutervoorstelling over de klimaatcrisis.

2. Escape room

Voor de wat oudere kids kan je in Kortrijk op vier locaties terecht voor het spelen van een escape game: Puzzle Escape Rooms, Cube One, Krimi en Lockdown Escape. Tijdens dit interactief spel los je samen met de familie puzzels en raadsels op tegen een bepaalde tijd.

3. Samen schaatsen

Op het Schouwburgplein staat opnieuw een ijspiste. Goed nieuws voor de liefhebbers, nooit eerder stond zo'n grote piste in Kortrijk. Als jullie toegang willen tot de schaatspiste zal je een Covid Safe Ticket moeten voorleggen en een mondmasker dragen.

4. Winterwandeling

De beentjes strekken in het winterse Kortrijk, zo’n verkwikkende wandeling kan deugd doen. Als kind was ik alvast fan, maar een “zijn we er aaal?” bleek nooit ver af, so choose wisely 😁 Voor wie graag in de warme oorden van het stad blijft: de ZieMietour of Creative City Tour, liever in de natuur: Stadsgroen Marionetten, Natuurdomein Moravië, de Brosenroute en nog vele andere buurtwandelingen in en rond Kortrijk.

5. Winter in Kortrijk

We kunnen er uiteraard niet omheen, Winter in Kortrijk siert de straten en pleinen van de binnenstad. Nog tot en met 9 januari wordt Kortrijk ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. De kerstfoor, Huis van de kerstman, winterterrasjes, kerstmarkten, ijspiste, … zijn allemaal terug van weggeweest. Meer info via www.kortrijk.be/winterinkortrijk

6. Samen naar de bioscoop

Te koud om buiten te spelen? Zoek de warmte op van een gezellige cinemazaal. Er spelen hartverwarmende en grappige films voor kinderen (én volwassenen) deze kerstvakantie in de Budascoop. De cinéMammoet zorgt voor knutsel- en speelplezier voor en na de film. Een overzicht van Winterwonderland van je hier.

7. Pret in een museum

Musea zorgen altijd voor verrassingen en zijn een ideaal uitstapje tijdens de extra lange kerstvakantie. In Kortrijk 1302 ga je op een reis door de tijd, terug naar 11 juli 1302. Op die dag vond op het Groeningeveld de Guldensporenslag plaats. In Texture, museum over Leie en vlas ontdekken jong en oud de waardevolle collecties vlas en textiel. Het gezinspakket ‘Op stap met Staf Stekel’ is een parcours bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

8. De Warande

De Warande is een groot wandel- en avontuurlijk speeldomein. Er zijn in het domein allerlei speelzones gericht op diverse leeftijden. Met een speelheuvel en een speelbos is er voldoende te doen. Het gebied is het hele jaar door gratis toegankelijk.

9. Speel-o-bistro De Bokes

Bij de Speel-0-bistro zijn er meer dan 25 volksspellen te spelen, zowel binnen als buiten. Met de individuele spel- en scorekaart kan je het spannend houden tot het laatste spel. De Hond in 't Kegelspel wordt uitgebaat door mensen met een psychische problematiek en mensen met verstandelijke beperkingen. Zo krijgen ze de kans op integratie in het maatschappelijke leven.

10. Holder-de-Boldertocht

De 'Holder-de-Boldertocht' laat kinderen kennismaken met enkele historische bezienswaardigheden van Kortrijk. De wandeling kan zowel in de week als in het weekend georganiseerd worden, maar niet op maandag.

11. Kids- en jongerensport

De vakantie is het ideale moment om je kinderen te laten kennismaken met een nieuwe sport. De verschillende sportbrochures vind je hier. Van vakantiekampen, tot zwem- en beweegactiviteiten. Wie weet start 2022 met een aansluiting bij een sportclub!