• Wat te doen

Kortrijk verwelkomt drie nieuwe streetartwerken

Wat te doen |

In Kortrijk vinden we sinds kort drie nieuwe muren met streetart. De nieuwe werken verschenen onder de Dambrug, op een muur in het Begijnhofpark en aan de onderkant van de Noordbrug. Wij vinden ze alvast meer dan geslaagd!

Bij de Dambrug vind je een verwijzing naar het bekende lied van Johny Turbo ‘Vis in de Leie’. Artiesten Boris & Jeps creëerden hier een snoek met dobber en vishaak en de optische illusie maakt het werk helemaal af.

Aan het Begijnhofpark vind je dan weer een feministisch werk genaamd ‘Door mijn stem’. Het werk is geïnspireerd op 'Peeping Ivy' van Intvis in Leuven en integreert de poort in de muur op een slimme manier in de streetart. De garagedeur is immers de mond van het werk en versterkt de boodschap dat de vrouw geen passief figuur is, maar net een eigen stem heeft.

Ten slotte vind je onder de Noordbrug het nieuwe werk ‘Birds & Unicorns’. Artieste Jools toont een jongen die overweldigd is van alles wat hij ziet. Daarmee verwijst ze naar kinderlijke ontdekking en fantasie. Om in het Kortrijks thema te blijven, koos Jools ervoor om ook hier een vis uit de Leie af te beelden. Daarnaast zie je er ook heel wat vlasbloemen, erg toepasselijk bij de ligging aan museum Texture.

Heb jij de nieuwe aanwinsten al gespot? 😍

Foto © Philippe Evenepoel (Poele Fotografie)