• Weetjes

Kortrijk Weide genomineerd voor de European Green Cities Award

Weetjes |

Kortrijk zal met Kortrijk Weide België vertegenwoordigen in de Europese eindstrijd voor de Green Cities Award 2021. Het nieuwe stadsdeel neemt het op tegen de groenprojecten van 12 andere Europese deelnemers. Met de realisatie van Kortrijk Weide werd een vervuilde grimmige site omgevormd tot bruisende, groene en duurzame omgeving waar onder meer het nieuwe ecologische Mandelapark, evenementenplein en Hangar K terug te vinden zijn.

Het gerealiseerde project Kortrijk Weide werd genomineerd omwille van de meerwaarde van deze nieuwe stadssite voor de biodiversiteit in de stad, het versterken van het sociaal weefsel, het boosten van de (lokale) economie en de klimaatrobuustheid van het totaalconcept. Kortrijk Weide zorgt op één locatie voor het samenkomen en samengaan van allerlei verschillende functies. Naast het 2,9ha grote ecologische Mandelapark biedt Kortrijk Weide met Hangar K ook ruimte voor startende ondernemingen, een nieuwe multifunctionele stadshal, het nieuwe zwembad, het evenementenplein, waar onder meer De Warmste Week plaatsvond, en de evenementenhal Depart.

De winnaar van de tweede editie van de European Green Cities Award wordt bekend gemaakt begin december. De prijsuitreiking zal online gevolgd kunnen worden op https://thegreencities.eu/award/