• Kortrijkzaan in de kijker

Kortrijkzaan in de kijker: Dorine, Koffie Queen ☕️

Kortrijkzaan in de kijker |

Bij mijn bezoek aan de Summer School ‘Living Waterscapes’ te Bolwerk ontmoet ik de sympathieke Dorine Clement, eigenaar van de mobiele koffiebar Koffie Queen en steeds op zoek naar avontuur. Dertien jaar geleden nam ze afscheid van haar bureaujob als grafisch ontwerper en vertrok ze alleen met haar fiets naar Australië en Nieuw-Zeeland. Op een half jaar tijd legde Dorine 10.000 kilometer af, joa wadde 😲 Tijdens haar reis viel de puzzel in elkaar.

Ik keerde terug met een boek vol ideeën. Daar stond Marcel, mijn oldtimer caravanneke, in getekend.

In 2008 werd haar oldtimer caravanneke, met de hulp van haar vader, een gezellige mobiele koffiebar. Een vernieuwend concept want “foodtruck” en “barista” waren toen amper een begrip en de cappuccino's werden voornamelijk nog gemaakt met slagroom. Intussen is Koffie Queen een vaste waarde bij veel Kortrijkzanen. Dorine wou een product waar iedereen mee vertrouwd is en generaties overstijgt, en wat verbindt mensen meer dan een kopje troost?

Je kan Koffie Queen elke maandag vinden op de markt of huur de mobiele koffiebar in voor jouw events. Intussen kreeg onze Marcel enkele broers erbij: Maurice, mobiele aperobar, en Petit Maurice, indoor espressobar.