• Kortrijkzaan in de kijker

Kortrijkzaan in de kijker: Lenny en het Koesterhuis

Kortrijkzaan in de kijker |

Het Koesterhuis in Kortrijk, een initiatief van vzw Berrefonds, bestaat in december 1 jaar. Lenny Naert opende samen met zijn vrouw Elke Viaene en Annelien Viaene het tweede koesterhuis in Vlaanderen. Het is een ontmoetingsplek van troost na het verlies van een kind. Je kan er terecht om je verhaal te delen en herinneringen te koesteren. Lenny en Elke verloren zelf hun dochtertje Ellie-May tijdens de zwangerschap.

We kregen op dat moment de koesterkoffer van het Berrefonds. In de koffer vind je van alles om herinneringen te creëren aan je kindje. Dat heeft ons toen enorm geholpen.

Wie vragen heeft over rouwen om een kind of nood heeft aan een hartverwarmende babbel onder lotgenoten, is elke zaterdag welkom in het Koesterhuis tussen 14u en 18u. Vooraan is een winkeltje waar je spullen kan kopen om vzw Berrefonds te steunen. Ik bleef in het ruimtethema en kocht nachtlampjes van een maan en een ster, en een ruimtemannetje in een sneeuwbol.

Je vindt de producten ook op de webshop, maar we wilden een fysieke winkel creëren. Zo kunnen mensen laagdrempelig in contact komen met het thema.

Op zondagen worden ontmoetingsmomenten georganiseerd, hou hun Facebookgroep in de gaten. Zo was er vorige zondag een grootoudernamiddag.

De gesprekken waren hartverwarmend, verbindend, heel waardevol. Het voelde als thuiskomen bij elkaar. We gaan dit dus ongetwijfeld nog eens herhalen in de toekomst.

Zaterdag 18 december staat een dag vol ontmoeting, warmte en leuke activiteiten gepland voor het hele gezin tijdens 1 jaar Koesterhuis Kortrijk!

Meer info over het Koesterhuis vind je via deze link of stuur hen een mail naar koesterhuis.kortrijk@berrefonds.be

📍 Lange-Brugstraat 1