• Kortrijkzaan in de kijker

Kortrijkzaan in de kijker: Tijl, kattenvriend

Kortrijkzaan in de kijker |

Herinneren jullie zich nog het artikel van de kattenhuisjes in het Plein? Elke dag komt een vrijwilliger de katjes voederen. Het was even gissen naar deze weldoener, maar kijk eens aan, eindelijk hebben we Tijl Beulque gevonden. Vrijwilliger bij asielen, dierenambulancier en zelf altijd katten, honden en parkieten gehad. Tijl heeft duidelijk een groot hart voor de dieren.

Hij begon 4 à 5 jaar geleden met het voeden van de zes zwerfkatjes in het Plein, destijds woonde Tijl in de straat. Toen waren er nog geen kattenhuisjes of een voederpas. Met de steun van Katimoe, dierenasiel in Menen, kreeg Tijl van het stad een voederpas waardoor hij een uitzondering op het voerderverbod krijgt en zwerfkatten te eten mag geven. Dit doet hij op regelmatige basis en zelfs op vijf verschillende locaties. Het rechtse kattenhuisje werd door Tijl zelf gemaakt.

Gemiddeld € 150 per maand aan voeding, het vraagt wel een investering. Gelukkig kan ik nu en dan rekenen op giften van anderen of vzw’s.

Tijl komt elke dag, meestal ‘s avonds. De katjes herkennen hem en komen zelfs tot aan en in zijn auto. Zeker de katjes die nog klein waren toen ze Tijl voor het eerst leerden kennen, zijn gehecht aan hem.

Als ikzelf aan het eten ben, maar de katjes hebben hun korrels nog niet gehad, wel dan smaakt mijn eten niet.

Wil je Tijl helpen? Je kan steeds kattenvoeding doneren, contacteer hem via Facebook.

Kennen jullie iemand met een straf verhaal? Laat het me zeker weten en misschien worden zij wel de volgende 'Kortrijkzaan in de kijker'!