• Kortrijkzaan in de kijker

Kortrijkzaan in de kijker: Uili Bispo, professioneel entertainer

Kortrijkzaan in de kijker |

Vorige week zag ik op Kortrijk Weide een giga-hoepel ronddansen, met jawel, onze Uili Bispo in. Dat moest ik zien! Uili was net aan het uitrusten wanneer ik hem benader met een enthousiaste “Hey! Ik ben Margot van Mijn Stad Kortrijk, wat leuk om je bezig te zien. Ik heb een rubriek Kortrijkzaan in de kij-”. Oeps, bij Uili is het in het Engels te doen. Een man van de wereld.

Hij startte zijn carrière aan een circusschool in Italië, daar leerde hij verschillende technieken, maar stunten met een cyr wheel heeft hij na zeven jaar geperfectioneerd. Uili woont halftijds in Kortrijk om zijn driejarige zoon te bezoeken, de andere tijd reist hij rond met zijn solo show of keert hij terug naar het warme Spanje. Misschien komt Uili jullie wel bekend voor? Hij speelde al enkele keren met Sinksen op de Grote Markt of aan de verlaagde Leieboorden. Uili komt graag trainen aan Kortrijk Weide.

I like this place to train, because it’s calm and quiet. Sometimes you see some ducks walking around (lacht). Very peaceful.

Volg Uili Bispo op Instagram om meer coole stunts te zien!