• Shopping

Kunst in Huis neemt intrek op Buda

Shopping |

Vorige week opende Kunst in Huis hun eerste filiaal in Kortrijk! 🙌 Spring binnenkort eens binnen in de Kapucijnstraat op het Buda-eiland. De nieuwe enthousiaste filiaalhouder Siel Verhanneman ontvangt je met open armen.

Kunst in Huis werkt zoals een Spotify-abonnement, maar dan voor kunstliefhebbers. Voor 12 euro per maand (maandelijks opzegbaar) huur je een uniek kunstwerk voor maximum één jaar. Met een Kunst in Huis abonnement kies je uit 5.000 kunstwerken en steun je 370 kunstenaars aan het begin van een veelbelovende carrière. Ben je echt verliefd geworden op een werk? Alle kunstwerken zijn ook te koop. Dankzij Kunst in Huis kunnen Kortrijkzanen op een zeer laagdrempelige manier kennismaken met kunst. Kortrijk is kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2030 en daarin speelt ook het bijzondere concept van Kunst in Huis een belangrijke rol.

Met de kunstcheque van Kunst in Huis schenk je vrienden of familie een uniek kunstwerk in huis. Het kunstwerk kunnen ze zelf kiezen uit de ruime collectie schilderijen, tekeningen, foto's en objecten van hedendaagse kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel bevat.

Kunst in Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe kunstenaars om de collectie mee uit te breiden. Daarvoor wordt er actief gescout naar nieuw, opkomend talent door een externe jury van experten: ‘de Goede Neuzen’. Kunstenaars die zich kandidaat willen stellen voor een samenwerking met Kunst in Huis kunnen deelnemen aan de digitale selecties in maart (deadline 01/03/2022) en september (deadline 01/09/2022).

Kunst in Huis Kortrijk is open op woensdag (12u – 20u), vrijdag en zaterdag (10u-18u).