• Shopping
  • Wat te doen

Lokale kunstenaars stellen tentoon tijdens Buren bij Kunstenaars

Wat te doen |

Vandaag en morgen gooien de kunstenaars van Zuid-West-Vlaanderen opnieuw de deuren open. Zo'n 300 kunstenaars stellen hun werk tentoon in hun atelier of thuis. Ikzelf neem ook deel en stel mijn schilderwerken tentoon, kom gerust af! Mijn vriendin Isolde Tack is ook aanwezig en verwent jullie met haar poëzie. Daarnaast zijn er kunstenaarscollectieven en een aantal individuele kunstenaars die mekaar vonden en samen in groepstentoonstellingen deelnemen.

De deelnemers aan Buren bij Kunstenaars zijn heel divers, zowel wat disciplines als ervaring betreft. Beeldhouwers, schilders, keramiekers, glaskunstenaars, fotografen, tekenaars, … We hebben het allemaal in onze regio en Buren bij Kunstenaars blijft hét evenement bij uitstek om dit te tonen. Sommigen zijn ervaren kunstenaars die al aan heel wat kunstprojecten deelnamen. Voor anderen is het een vuurdoop en de eerste keer dat hun werk getoond wordt aan het publiek. Voor sommigen is het hun beroep, voor anderen eerder een hobby. Maar wat alle deelnemers gemeen hebben is hun grote passie voor kunst.

Toen Buren bij Kunstenaars dreigde te verdwijnen, merkte ik de teleurstelling bij de kunstenaars. Daarom doen we zelf verder, en met succes! Buren bij Kunstenaars staat nu met stip in de agenda. Een uniek weekend om telkens nieuwe kunst te ontdekken.” – Axel Ronse, schepen voor Cultuur

www.uitinzuidwest.be/burenbijkunstenaars biedt een mooi overzicht in kaartvorm van alle deelnemende kunstenaars en kan je gericht zoeken per discipline.