• Shopping

Margot zoekt een kerstkado: bij Jonkwerk van Julie Wyseur

Shopping |

Het is altijd al een droom geweest van Julie Wyseur om een eigen winkel te hebben waar ze met hart en ziel haar ding kan doen. Samen met haar vader verbouwde Julie het pand in de Brugsestraat tot winkel en woonruimte. In haar atelier verkoopt Julie zelfgemaakte unieke lederwaren.

Het leuke aan maatwerk is dat je samen met de klant op zoek gaat. Ik leer eerst de mensen kennen om vervolgens iets te ontwerpen dat bij hen past.

Door steeds meer in contact te komen met andere creatievelingen, leek de puzzel in elkaar te vallen. Concepthuis Jonkwerk werd door Julie opgericht en staat voor jonge ondernemers die dezelfde passie delen, namelijk het ambachtelijke handwerk. Met Jonkwerk biedt ze een platform aan andere creatieve ondernemers. In het atelier vind je verschillende lokale merken naast haar eigen lederwaren.

Ik werk graag samen met andere creatieve geesten om tot leuke concepten te komen en zo lokaal nog meer in het daglicht te stellen.

Onlangs heeft Julie een eerste editie van Makersmarkt georganiseerd in de winkel met lokale toffe madammen die er hun eigen creaties of producten verkochten, waaronder Lilith! Een geslaagde editie die ze zeker zullen herhalen.

Vorige zomer heeft ook de workshopruimte een mooie upgrade gekregen. Julie organiseert regelmatig workshops om je eigen handtas te ontwerpen. Een gezellige sfeer die ik zelf mag ervaren, een nieuwe Getest & Goedgekeurd op 12 februari 😃 Het atelier of de workshopruimte kan ook gehuurd worden.

Vooral het familiale is een troef, mensen komen met een lach binnen als ze zien dat ik weer op mijn pantoffels aan het werken ben of sta te dansen.

Jonkwerk is open van woensdag tot vrijdag van 13u30 tot 17u. Op andere dagen of na de uren kan de winkel op afspraak bezocht worden.

📍 Brugsestraat 14