• Eten en drinken

Mary’s Irish Pub

Eten en drinken |
mary's irish pub kortrijk mijn stad

Mary's biedt een spectaculair drankenassortiment aan en verschillende klassiekers van de Ierse keuken. Naast de grote centrale bar en ruim terras zijn er nog aparte zalen, zoals de Celtic Room, die kunnen afgehuurd worden voor een diner of als feestzaal. Studenten zijn ook welkom bij Mary's en kunnen zich inschrijven voor een studentenkaart. Hiermee kan je genieten van kortingen tot 20% op eten en bier.

Het etablissement is vernoemd naar Mary Walsh, geboren in Kilkenny en moeder van twaalf, waaronder uitbater Patrick Foley. Samen met zijn nicht Caroline koos hij ervoor een eerbetoon te brengen aan Ieren die bij ons sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit in de vorm van een muur vol Ierse whiskey flessen.

Op iedere fles staat een naam van een Ier uit Kilkenny. Het waren er welgeteld 216. We eren hen zo op een passende manier.

Helaas heeft Mary zelf de opening van de pub niet meer meegemaakt, maar ze was zeer gelukkig met de naam. Vandaag wonen veel van haar kinderen en kleinkinderen in Vlaanderen. Patrick en Caroline kijken ambitieus naar de toekomst en hopen de Foley’s traditie verder te zetten.

📍 Kapucijnenstraat 19