• Wat te doen

Morgen komt de Sint!

Wat te doen |

Vanaf 10u15 kan je morgen de Sint en zijn gezelschap aan Buda Beach op feestelijke wijze verwelkomen. Verwacht een leuke show met zingen en dansen, zotte pieten, warme chocomelk en veel snoep. Om 10u45 is het zover, dan varen de Sint en zijn deugnietpieten Kortrijk binnen! Tijdens de feestelijke intrede van de Sint aan Buda Beach geldt de mondmaskerplicht.

Na het voorlezen uit het Grote Boek en de officiële overhandiging van de stadssleutel, trekt de Sint met zijn koets door de winkelstraten. Tussen 13u30 en 17u kan je hem bezoeken op de Grote Kring. De pieten halen de hele namiddag fratsen uit in het stadscentrum.

Sinterklaasshow

Naar jaarlijkse gewoonte staat Sinterklaas weer op de planken in de Schouwburg. Dit op zondag 7 november om 11u, 14u en 16u in Schouwburg Kortrijk.

Sinterklaas leest voor

De Sint komt ook langs in een bibliotheek in jouw buurt om uit zijn Groot Verhalenboek voor te lezen. Voor iedereen heeft hij lekkers mee. Op woensdag 24 november vind je hem van 14u tot 15u in Aalbeke en van 16u tot 17u in Bissegem. Op woensdag 1 december is dat van 14u tot 15u30 in Heule en van 16u tot 17u in Marke.

Animatie

In K in Kortrijk tot slot kan je van 13 november tot 4 december elke zaterdag van 14u tot 17u dansen op de deuntjes van Dagdisco by Discopiet. De Sint leest ondertussen voor in het Droombos.