• Eten en drinken

Nectar, een van de oudste veggie resto’s in Vlaanderen!

Eten en drinken |

Restaurant Nectar bestaat al sinds 1982 en is daarmee een van de oudste vegetarische restaurants in Vlaanderen. Say no more, lunchdate met Isolde! Je kan er kiezen tussen een grote of kleine dagschotel, bereid met seizoensgebonden groenten. Frank kweekt ook zelf op zijn boerderijtje enkele groenten, kruiden en fruit voor het restaurant. De producten die ze verwerken zijn telkens voor minstens 95% geteeld zonder milieubelastende meststoffen en zonder pesticiden en herbiciden.

Mijn vrouw en ik zijn begonnen met het restaurant om milieuredenen. We hadden eind jaren '70 zelfs onze eigen milieuactiegroep opgericht.

Met verse, biologisch geteelde groenten en producten wordt iedere dag een gevarieerde dagschotel bereid. Deze bestaat telkens uit zo'n 10 tot 15 verschillende groenten en kruiden (vers en gedroogd), passende vleesvervangers (peulvruchten, seitan, tofu, tempeh, …) en bereide granen. Neem het van mij aan, het heeft echt gesmaakt! 😋

Deze manier van koken streeft naar maximale duurzaamheid en helpt zo de ecologische voetafdruk verkleinen.

Nectar is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12u tot 14u. Gesloten op woensdag en tijdens het weekend. Afhaal mogelijk tot 18u (wel vooraf reserveren).

📍 Sint-Jansstraat 17