• Wat te doen

Nieuw humorfestival in Schouwburg

Wat te doen |

Op zaterdag 7 mei organiseert Schouwburg Kortrijk een gloednieuw humorfestival, genaamd 'Vijgen na Pasen'. De line-up bestaat uit jong en beloftevol cabaret/humor-geweld uit Vlaanderen en Nederland. Met een festivalticket kan je alle voorstellingen meepikken. Op het programma:

Grof Geschud is een cabaretduo bestaande uit Myrthe van Velden en Lander Severins. Ze waren ooit een koppel en maken nu een amusante voorstelling over hun breuk. Hun debuut ‘Lijmen’ ging over hun liefde en die werd tot op het bot geanalyseerd. Met hun vervolg ‘Broeden’ willen ze op een ludieke, maar toch ook op een ontroerende manier tonen hoe ze als ex-geliefden elkaar leren loslaten.

Peter van Ewijk brengt zijn voorstelling ‘Contact’. In 1977 werd hij geboren en in ditzelfde jaar werden de Voyagers de ruimte in geschoten met gouden platen om te communiceren met buitenaardse wezens. Peter daarentegen had geen gouden plaat en moest zelf uitzoeken hoe hij moest communiceren met binnenaardse wezens.

Pieter Verelst kende met de voorstelling ‘Mijn broer en ik’ een enorm succes. Wat kan je in zijn voorstelling ‘Amai’ verwachten? Eerst en vooral zijn typische humor en ook enkele leuke muzikale vondsten. Hij neemt ook de tijd om wat in te zoomen op zijn generatie, liefde, angst en niet te vergeten… wandelende takken.

Tickets koop je hier: schouwburgkortrijk.be/VijgennaPasen