• Eten en drinken

Nieuwe kunst- en wijnbar aan het Overbekeplein

Eten en drinken |

Sinds 8 mei 2021 kent het Overbekeplein een nieuwe hotspot. Je vindt er nu immers de kunst- en wijnbar In Vino Veritas. De gezellige wijnbar heeft een overdekt en open terras en op het menu staan betaalbare wijnen.

Na leuke winkels zoals Crate Records en Plantastic heeft het Overbekeplein er nog een gezellig plekje bij gekregen. Bij In Vino Veritas geniet je van een betaalbaar glas wijn, tapasbordjes en andere (non-)alcoholische dranken. Zaakvoerders Luc Pollet en Marijke Decrop hebben bovendien ook een voorliefde voor kunst. Daarom geven ze kunstenaars de kans om hun werken binnen in de zaak te exposeren.

Een van de specialere wijnen in het aanbod van In Vino Veritas is de Erde Orange Wine Weingut Muster uit Leutschach (Oostenrijk). De wijn heeft twee speciale kenmerken: ze wordt op natuurlijke wijze gemaakt én ze is oranje! De biodynamische, natuurlijke wijn wordt gemaakt door pioniers Sepp en Maria Muster. Ze gebruiken er de variëteiten Chardonnay en Sauvignon Blanc en de wijn is afkomstig van wijnstokken van wel 25 jaar. Deze wijn met aroma’s van wit fruit, citrus en zoute tonen kan je proeven aan €14 per glas. Je drank wordt perfect afgewerkt dankzij wat zalmtartaar.

Wil je ook eens een bezoekje brengen aan de wijnbar? Dan kan je (zonder reservatie) langsgaan van woensdag tot en met zaterdag. Het terras is tijdens de week open vanaf 17u en op zaterdag vanaf 12u. De zaak sluit om 22u.

Foto © In Vino Veritas