• Weetjes

Op zwier met Margot

Weetjes |
Margot Demeulemeester (Urban Influencer Kortrijk)

Welkom bij de nieuwsbrief van Mijn Stad Kortrijk! 🎉 Vanaf nu kan je hier wekelijks een column lezen over mijn avonturen. Here we go!

Laten we deze column wederom starten met een mopje:

“Het is groen en glijdt van een berg.”
“Een skiwi.”

… sorry, beter dan dit wordt het niet.

Terug naar onze stad Kortrijk. Tijdens de rondleiding door het vernieuwde Bolwerk ontmoette ik Dorine, de Koffie Queen. Straffe madam, op een dag besloot ze met haar fiets naar Australië en Nieuw-Zeeland te gaan. Daar fietste ze 10.000 kilometer op 6 maand tijd, en kreeg ze het idee om een mobiele koffiebar te starten. Een gezellige oldtimer caravan werd omgebouwd tot “Marcelle”. Je ziet Dorine elke maandag op de markt. Doe ze de groeten!

Intussen ben ik ook lid geworden van het Magnolia Collectief. We brengen anderhalve maand een gevarieerd programma van creatieve, helende en muzikale workshops en events. Dit in en rond het voormalige kaartershuisje in het Astridpark. 18 en 19 september is het openingsweekend, kom dus zeker eens kijken voor meer informatie.

Er is eigenlijk wel veel te doen hé in Kortrijk! Expositie van Liebaert Projects, feestjes aan het gerechtsgebouw, de milieuboot, en dit weekend ook het rondtrekkend dansfestival Dansstorm. Daar kijk ik echt naar uit! Hoe zalig is dat concept? Ik probeer zondag een dansinitiatie in hiphop mee te pikken van De Stroate.

Bon, nu is het tijd voor mijn rubriek “Getest & Goedgekeurd” in karaokebar The Pitch. Ik heb mijn inner Amy Winehouse naar boven gehaald. Gene stress vrienden, ik zal het eindresultaat met jullie delen 😃🎤