• Weetjes

Nu ook elektrische deelfietsen in Kortrijk

Weetjes |

Deelmobiliteit in Kortrijk zit in de lift! Naast Donkey Republic, Blue Bike, Bird, Cambio en Dégage zijn er sinds kort in het straatbeeld ook elektrische deelfietsen te zien. Vorige week werd een proefproject opgezet met het lokale bedrijf SMOVE.CITY uit Bissegem. Zij stellen elektrische fietsen beschikbaar via een deelfietssysteem. Daarbij wordt een vloot van 50 elektrische fietsen voorzien in Kortrijk en deelgemeenten. Ideaal voor grotere of lastigere afstanden of wie zijn zinnen gezet heeft op een minder intensieve fietstrip.

Via een app kan de fiets zeer eenvoudig gehuurd worden. Bestaande fietsenstallingen in de stad doen dienst als vaste ‘hubs’ waar de fietsen kunnen opgepikt en terug afgezet worden. Per rit betaalt de gebruiker € 0,35/minuut. Een abonnementsformule is ook mogelijk waarbij de gebruiker maandelijks € 10 of € 30 betaalt en daarbij respectievelijk 20 of 60 minuten gratis rijdt en daarna slechts € 0,25 per minuut betaalt. Op dit moment loopt een promotie waarbij de eerste 5 minuten van de elektrische fiets gratis zijn.

Het proefproject duurt zes maanden en loopt nog tot begin mei. Je kan meer informatie vinden omtrent het elektrische deelfietsenstyeem op https://smove.city/kortrijk/