• Eten en drinken
  • Shopping

ODE’S: foodbar, met koffie en vers gebak

Shopping |

ODE’S is een conceptstore en foodbar met brunch, bagels, slaatjes, toasties en vers gebak. Je vindt dit tof adresje midden in het winkelwandelgebied van de stad, op de Grote Kring, met veel ruimte bij het terras voor de speelvogels.

Free Vanhoutte droomde al van haar zestiende van een eigen zaak. Als jobstudent was ze gebeten door het horecaleven en met klein duwtje in de rug van haar vriend Thomas, inmiddels man, startte Free met ODE’S. Meer dan gewoon een koffiehuisje of lunchbar, maar een uniek concept, namelijk een bagelbar.

Het was springen in het duister, maar ODE’S groeide enorm na een jaar tijd, dat voelde zo goed.

Voor Free is het “huishoudelijke” heel belangrijk. Klanten voelen zich thuis bij ODE’S, er is altijd plaats aan de toog om even te kunnen babbelen. Enkele vaste klanten werden vrienden. Voor jonge moeders is er boven ruimte om de borst te geven of een flesje. Je vindt op het eerste verdiep eveneens de conceptstore met artikelen van lokale ondernemers en merken die je nergens anders vindt in Kortrijk.

Ik vind het heel tof als mensen zeggen ‘ik ga naar Freetje’ in plaats van ODE’S.

Graag bakken en zelf kleren maken, kreeg Free mee van haar mama. De naam ODE’S is eigenlijk een “ode aan mama”. Free bakt haar eigen focaccia en gebakjes en gebruikt daarvoor dagverse producten. Je vindt er gebak zoals wortelcake, bananenbrood en haar populaire vegan cinnamon rolls.

Wat brengt de toekomst? Een tweede kleintje 😊 Binnen een kleine zes weken zal Free bevallen en zal ODE’S even gesloten zijn, maar daarna is de foodbar klaar voor een nieuwe boost.

Ik hou ervan om te experimenteren in de keuken, maar de bagels blijven sowieso op de menukaart.

ODE’S is open van woensdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u.

📍 Grote Kring 3