• Mijn Stek

One Broel, een exclusief woonproject

Mijn Stek |

Wonen aan de Broeltorens, Kortrijkser dan dat wordt het niet 😁 Woonproject One Broel omvat vier verschillende gebouwen, omringd door rust, groen, water en fantastische zichten. Deze triple A-locatie betekent zowel voor investeerders als voor eigen bewoners een absolute meerwaarde op lange termijn.

Een project als One Broel kan je maar één keer neerzetten. Vandaar dat er veel aandacht wordt besteed aan de woonkwaliteit en het architecturale karakter van de gebouwen.

1) PAULINEN

Aan de verlaagde Leieboorden, vlak aan de Broeltorens bevindt zich de historische voorgevel van de Paulinen: het gezicht en de toegangspoort van One Broel. In het voormalige schoolgebouw heb je vanuit de woonkamer niet alleen een weids zicht over Kortrijk, maar ook zicht op een stukje geschiedenis. Aan de binnenzijde kijk je uit op een nieuw groen park die de naam “Paulientjes” kreeg. Wonen in een exclusief gebouw met een historisch karakter, dat is Paulinen.

2) WATERSPIEGEL

Wat zet men als achterban van de historische Broeltorens, zonder het prachtige zicht te overheersen? Geïnspireerd door de aanpalende waterspiegel koos de architect voor een gebouw in glas. Bij licht en zon imiteert de glazen wand als het ware het water van de Leie. Een uniek uitzicht — zonder te concurreren met de witte, massieve stenen van de torens — voor wie houdt van moderne en eigentijdse architectuur.

3) DE ODE

In het midden van de groene binnentuin vinden we De Ode. Het gebouw wordt gekenmerkt door een prachtige baksteenarchitectuur met afgeronde vormen. Hierdoor krijgt het gebouw een uitgesproken golving en zachtere uitstraling om zo beter aan te sluiten op zijn omgeving. De kracht van de architectuur — het lijnenspel en de structuur — worden ook naar binnen vertaald.

4) KWATRIJN

Het gebouw Kwatrijn is een architecturaal bijzonder gebouw en straalt een tijdloze elegantie uit. De architectuur past perfect binnen het historisch beeld van de mooie Groeningestraat, door zijn eenvoud en klassiek geïnspireerde ramen met een zicht op de Broeltorens, de binnentuin en de prachtige historische kapel.

Meer informatie? Bel 0800 59 300 of mail naar info@onebroel.be

📍 Guido Gezellestraat