• Wat te doen

Ontdek de werken van opkomend talent te Liebaert Projects

Wat te doen |

Vanaf zaterdag 11 september tot en met zondag 24 oktober kan je bij Liebaert Projects twee nieuwe tentoonstellingen bezoeken: Learning From Feathers van Daiga Grantina en GRIM van Özgür Kar. Voor beide kunstenaars tevens hun eerste solotentoonstelling in België.

Liebaert Projects vzw is een stichting voor Hedendaagse Beeldende Kunst in Kortrijk en tegelijkertijd een “Open Monumentenvereniging”. Deze combinatie groeide uit het feit dat de vzw een oud-industrieel pand in verval aankocht aan de Liebaertlaan met de bedoeling deze om te vormen tot ‘kunsthal”. Het pand vormde een ideale plek om actuele beeldende kunst te tonen van jonge internationale kunstenaars.

Daiga Grantina heeft een nieuwe grootschalige installatie gemaakt, opgevat als een hangend ‘hemeltapijt’, naast een reeks sculpturale assemblages. Ze confronteert de kijker met een verschuivend gevoel voor schaal. Haar werk speelt in op – en resoneert met – de ruimtelijke kwaliteiten van de tentoonstellingsruimte zelf, die ooit dienst deed als vlasweverij (De Stoop). Dit prachtig geklasseerde pand met veel authentieke elementen uit 1888 maakt het reeds de moeite om te passeren.

Beide kunstenaars presenteren elk een werk die te koop zal aangeboden worden tijdens de tentoonstelling ter ondersteuning van de kunstenaars en de verdere uitbouw van de vzw.

Foto © Lorenzo Palmieri