• Wat te doen

Ontdek deze winterse wonderwereld in Kortrijk

Wat te doen |

In Kortrijk vind je sinds kort een winterse wonderwereld. In de binnenstad en in deelgemeenten werden in totaal 14 ramen gepimpt met unieke tekeningen. Wat vind jij van de wintertaferelen en heb je ze al allemaal bezocht? 😍

De tekeningen kan je tot eind januari bewonderen op zeven locaties in het stadscentrum en in elke deelgemeente. De artiesten focusten op gezellige warmte, verbinding en samenhorigheid. Je vindt onder andere winterillustraties aan het Muziekcentrum Track, Buda Kitchen, OC De Wervel, OC Marke en de Centrale Bibliotheek.

Het wintertafereel op de foto is van de hand van Wouter Schoutteten en kan je spotten aan het kasteel van het Heulepark. Stad Kortrijk geeft wat extra uitleg bij het werk van de kunstenaar:

“Het hoekelement van de kasteelveranda gebruikt Wouter om twee scènes te tekenen die vertellen over isolatie, maar ook over verbinding. Alhoewel we de winter doorbrengen op afstand van elkaar, beleven we samen dezelfde winter. De tekening toont twee personages, elk in hun huis, op een eigen eilandje en gescheiden van elkaar (door het raamwerk van de veranda). De hoofdrolspeler in de tekening is echter niet de isolatie, maar de overkoepelende, magische winterhemel.”

Een overzicht van alle kunstwerken en wat uitleg vind je op http://bit.ly/winterillustraties 🖌️

#mijnstadkortrijk #winterillustraties #lovelocal #wattedoen

Foto © Stad Kortrijk