• Wat te doen

Operatiekwartier: radiocommunity op zondag

Wat te doen |

OperatieKwartier is een on- en offline community radio in Kortrijk. Met co-creatie als rode draad streven ze inclusiviteit en laagdrempeligheid na. Door een brede en eclectische waaier aan muziekachtergronden samen te brengen vormen zij, elke zondagnamiddag, een spiegel voor het muzikale landschap van de stad.

Wij willen een inclusief platform worden, waar kritisch wordt nagedacht over het brengen van muziek via een kanaal dat zich openstelt en nauw betrokken is met haar directe omgeving. Een radio waar de luisteraar eigenlijk wordt uitgenodigd om mee aanwezig te zijn.

Een jaar geleden ontstond het idee tussen vrienden om een soort feest der feesten te geven en alle verschillende partygroups uit Kortrijk samen te brengen. Na enkele brainstormsessies werd duidelijk dat iets ontbreekt. Om verschillende muziekachtergronden samen te brengen, heb je een gemeenschappelijke basis nodig, een platform voor muziekliefhebbers. En welk medium verbindt mensen beter dan de radio, zo geschiedde de on- en offline community radio Operatiekwartier aan Broelkaai 6.

Iedereen met een link met muziek en Kortrijk komt in aanmerking om eens een uur op zondag te draaien. Je bent vrij om te doen wat je wil. Van een all out DJ-set tot jouw playlist in Japanse psychedelische rock.

We willen diversifiëren en iedereen betrekken. Operatiekwartier draait om het creëren van een community tussen muziekliefhebbers. Elkaar leren kennen, een platform om linken te leggen.

Kom jij ook zondag even chillen bij het raam?