• Weetjes

Pilates C: lichamelijk en geestelijk openbloeien

Weetjes |

Charlotte Demol begon aan Pilates na de geboorte van haar derde zoon vanwege een aanhoudende rugpijn. Dit zorgde voor een keerpunt.

Hoe vaker ik Pilates deed, hoe meer en langer de pijn wegbleef. Mijn lichaamshouding evolueerde naar een correcter postuur.

Charlotte wou dit gevoel doorgeven naar anderen en begon de Pilatesmethode te bestuderen en te doorgronden. Zo ontstond Pilates C. Tot op vandaag blijft ze zich internationaal bijscholen om anderen te kunnen helpen. De studio is een van de weinige in België die authentieke toestellen in het aanbod heeft. Wat Pilates C uniek maakt, is het aanbod van deze reformers in groepsles.

De reformers zijn het hart en de ziel van klassieke Pilates en bieden zoveel meer mogelijkheden op het gebied van stretches, correcte ligging van het lichaam en revalidatie, dan de gewone matlessen.

Charlotte is het meest trots op de vele mooie resultaten die Pilates C boekt bij mensen die al jaren schrik hebben om te bewegen omwille van lichamelijke beperkingen. Het is fijn te zien hoe iemand zowel lichamelijk als geestelijk openbloeit.

📍 Cannaertstraat 5, 8500 Kortrijk