• Wat te doen

Qace: queer safe space in Kortrijk ✨

Wat te doen |

Qace is een jongerengroep die op zoek gaat naar een queer safe(r) space in de cultuursector. Tweewekelijks wordt gediscussieerd en gebrainstormd over wat zij kunnen betekenen om genderinclusief aan de slag te gaan in Kortrijk en omstreken. Naast samenkomen en in gesprek gaan rond de thema’s gender, diversiteit en inclusiviteit, willen ze ook evenementen organiseren. Door hen beschreven als “edutainment” [education + entertainment] krijgen queer artiesten een podium, zowel onstage als offstage.

Vanavond heet Qace jullie welkom op ‘QACE talks met Simomo the private dancer & Vile Motif’. Een avond waar een safe space, voor en door queer jongeren, een plaats krijgt in het Schouwburg. Het event is gratis, reserveren kan via deze link. Kom, luister en praat mee.

Simomo – The Private Dancer heeft een gevarieerde dansachtergrond, van hiphop “on the streets” tot hedendaagse dans in het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen. Tevens is Simomo ook een Master onderzoeksprogramma ISAC (Instituut Supérieure des Arts Chorégraphique) begonnen op de Académie des Beaux Arts in Brussel.

Vile Motif is een drag collectief gebaseerd in Gent met roots in Kortrijk. Vile Motif drukt zich uit op manieren die niet gebonden zijn aan de maatschappelijke normen van gender en drag performance zelf.

We are queer and we have something to say.

Qace is een open groep, wat betekent dat iedereen kan en mag aansluiten. Wil je samen met hen onderzoeken wat een queer space kan worden in Kortrijk? Stuur een mailtje naar amin.srasra@kortrijk.be

© Jonas Verbeke