• Weetjes

Quindo opent nieuwe radiostudio!

Weetjes |

Quindo, Kortrijkse gemeenschapsradio inclusief medialab, heeft veel te vieren: de start van een nieuw radioseizoen, post-coronawerkingsjaar én een gloednieuwe studio! Die hebben we samen ingehuldigd gisterenavond tijdens een receptie.

Met het ontwerp van de studio werd extra ingezet op toegankelijkheid, rekening houdend met de vele jongeren die over de vloer komen en radiomakers met een beperking die in de studio aan de slag gaan. Verder werd er een comfortabel zetelelement geïntegreerd om zo in te spelen op de sectorbrede verschuiving naar podcasting. De studio werd in het Industrial Design Center ontworpen door kersvers Howest-alumni Robin Vanoverbeke die in juni aan de hogeschool afstudeerde als productontwikkelaar.

Een radiostudio bouwen als eerste werkopdracht? Daar zei ik geen neen tegen! Uitdagend om een studio te maken die zowel door professionals, jongeren als kinderen gebruikt dient te worden.

Zin om als mediamaker aan de slag te gaan? Als mediamaker kan je interessante mediatalks meevolgen, je skills bijschaven tijdens verschillende workshops, een mediaportfolio uitbouwen door je eigen content te maken en tonnen ervaring opdoen die je later ongetwijfeld van pas komt. Bovendien leer je een hoop nieuwe mensen uit Kortrijk en omstreken kennen. Overtuigd? Stuur hen snel een mailtje naar info@quindo.be of contacteer hen via Facebook of Instagram.

📍 Conservatoriumplein 1