• Weetjes

Radioshow Bellegem Klinkt vervangt traditionele nieuwjaarsdrink

Weetjes |

Voor het tweede jaar op rij vervangt een live radioshow de traditionele nieuwjaarsreceptie in Bellegem. Vrijwilligers van de werkgroep Bellegem Klinkt slaan daarom opnieuw de handen in elkaar voor een live radioshow voor en door Bellegemnaren waarbij inwoners zelf hun favoriete nummers kiezen.

De vrijwilligers deden via sociale media een oproep aan de inwoners om hun top drie van favoriete muzieknummers door te sturen. Er zijn op dit moment al meer dan 130 inzendingen met 190 verschillende nummers. Welke liedjes het vaakst aangevraagd werden, kom je morgen te weten. De nummers komen ook terecht in een Spotify-afspeellijst 'Bellegem Klinkt 2022'. Dat zorgt voor extra enthousiasme, want er is een strijd ontstaan onder de Bellegemse verenigingen om hun top drie in de finale top 30 te krijgen van deze muzieklijst.

De radioshow wordt gehost door Medialab Quindo en uitgezonden vanuit het OC Bellegem. Live luisteren kan morgen tussen 16u en 20u via www.quindo.be. Tijdens de uitzending trekken vliegende reporters coronaproof de straat op om interviews af te nemen van de inwoners die hun top 3 doorstuurden. Uniek dit jaar is een livestream van het optreden van de Music Main Stream Band. Bellegemnaar Bart Duprez maakte een coronalied en zal samen met de band het nummer brengen vanuit het OC.